Iris Eye Clinics

Watervoort Optiek Exclusive Eyewear werkt samen met Iris Eye Clinics als SELECTED PARTNER

-Ooglaseren

-Staarbehandelingen

-Voorzetlenzen

-Lenswissel

Bent u geintresseerd in een van deze opties kunt u een afspraak maken bij ons in de winkel voor een deskundig advies / doorverwijzing.

Voordelen: geen lange wacht tijden; beste handelingen met de meest moderne apparatuur en technoligie.Ooglaserbehandeling die toepasbaar zijn bij Iris Eye Clinics:

 

-Femtosecond Lasik: (Meest toegpast / pijnloos)-

  Bijziendheid tot -10 dioptie

  Verziendheid tot +6 dioptrie

  Cilinder -6 dioptrie

*De ooglaserbehandeling met Femtosecond Lasik is de meest toegepaste behandelmethode wereldwijd en wordt sinds 1988 uitgevoerd.De behandeling staat ook wel bekend als de 'flapjesmethode'. Bijdeze methode maakt de laser een flapje op de gepersonaliseerde, instelbare diepte. Aansluitend vindt correctie naar de gewenste sterkte plaats.De behandeling is veilig, zeer accuraat, pijnloos en mede daardoor is er een klein risico op mogelijke complicaties. Bij Iris Eye Clinics werken onze refractiechirurgen met de Alcon Wavelight FS200 Femtosecond Laser en de Wavelight Excimer Laser.

 

-Streamlight - No Touch Laser (actieve levenstijl / dunner hoorvlier / droge ogen)-

  Bijziendheid tot -8 dioptie

  Verziendheid tot +4 dioptrie

  Cilinder -4 dioptrie

*De Streamlight-ooglaserbehandeling is een geavanceerde en volledig lasergestuurde behandeling, zonder het oog aan te raken. Vandaar de naam No Touch Laser. De pijnloze behandeling met 'single step techniek'is comfortabel te ondergaan en geschikt voor mensen met een actieve levensstijl en voor mensen met een dunner hoornvlies of droge ogen. De laser voert de oppervlakkige sterktecorrectie uit binnen twintig seconden. Bij Iris Eye Clinics werken onze refractiechirurgen met de innovatieve
Alcon FS200 Excimer' Laser met topografie en Wavefront.

-Lasek - (voordelig / extreem beroep / contactsport)-

  Bijziendheid tot -8 dioptie

  Verziendheid tot +4 dioptrie

  Cilinder -4 dioptrie

De Lasek ooglaserbehandeling behoort tot de eerste generatie technieken, maar wordt nog altijd veelvuldig toegepast. De resultaten van Lasek zijin uitstekend en het is
een voordelige keuze.  
Deze oppervlaktebehandeling is zeer goed toepasbaar bijmensen met een dunner hoornvlies, zelfs bij kleine hoornvliesbeschadigingen of droge ogen.

De behandeling is zeer geschikt als je een actieve levensstijl hebt, een extreem beroep uitoefent of contactsport doet, zoals boksen.

 

 

-PTK - ( Bij oppervlakkige aandoeningen van hoorvlies)-

PTK staat voor Phototherapeutische keratectomie en passen we toe bij oppervlakkige aandoeningen en mogelijke beschdegingen van het hoornvlies. Als je oogarts een dergelijke hoorvliesaandoening vasteld, vergoedt je zorgverzekeraar de behandeling. De behandeling corrigeert GEEN brilsterkte, maar is oogheelkundig zorg op medisch advies.

Bij een PTK wordt de buitenste laag van je hoorvlies verwijderd, daarna start het lasren. door PTK onstaat er een hechting van de verschillende lagen van het hoornvlies terug aan elkaar. hierdoor geneest de oppervlakte van het hoornvlies.


Staarbehandelingen - Voorzetlenzen - Lenswissel

 

-Gepersonaliseerde implantlenzen-

Behandelmogelijkheden
Bijziendheid
Verziendheid
Astigmatisme (cilindercorrectie)
Presbyopie
Als je eenmaal last krijgt van ouderdomsverziendheid,ook wel presbyopie genoemd, kan een lenswissel eengoede keuze zijn. Als je hiervoor kiest, vervangen we de natuurlijke lens van je oog voor een gepersonaliseerde implantlens (premium IOL) om zo je gezichtsscherpte te verbeteren. Dit wordt ook wel RLE-behandeling
(Refractive Lens Exchange) genoemd.

Om erachter te komen of je geschikt bent, doen we eerst een uitgebreid oogheelkundig onderzoek in een van onze vestigingen. Ook staan we stil bijje persoonlijke levensstijl en zichtwensen. Je oogarts of optometrist adviseert je over welke lens het beste bij je past. Tijdens het oogheelkundige onderzoek leggen we je graag alle mogelijkheden uit en vertellen we je meer over de beperkingen, risico's en mogelijke complicaties.

 

-Een lenswissel-
Bij staarklachten Goed om te weten: als je last hebt van
staarklachten (cataract), dan is een staarbehandeling de juiste oplossing.
Na indicatie en verwijzing door de Opticien / Huisarts zal deze geheel of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar en vraag je Optiecien / Huisarts om een
verwijzing.

-Implanteerbare contactlens (ICL)-

Bijziendheid-ook zeer
hoge sterktes
Verziendheid -ook zeer
hoge sterktes
Astigmatisme (cilindercorrectie)
Mogelijkheden om twee ogen op
dezelfde dag te behandelen
Om erachter te komen of je geschikt bent, doen we een uitgebreid oogheelkundig onderzoek in een van onze vestigingen. Ook staan we stil bij je persoonlijke levensstijl, wensen, behoeften en mogelijke risico'.
Op basis van de onderzoeksgegevens bepalen we welke voorzetlens het beste bij jie past. De premium lens wordt speciaal voor je op maat gemaakt.

 

 

 

Adresgegevens:

Iris Eye Clinics
Bosscheweg 149
5282 WV Boxtel